Dükkan İlaçlama

Dükkan ve iş yerlerinde görülen haşereler; hem dükkan sahibi için, hem çalışanlar için, hem de müşteriler için mide bulandırıcı olmaktadır. Ayrıca haşerelerin bu alanlardaki varlığı ortamın hijyenikliğini bozmakta ve insanlara çeşitli zararlar vermektedir. Bu durum göz önüne alındığında; dükkan ilaçlama ve iş yeri ilaçlama uygulamalarını gerçekleştirmek kaçınılmaz olmaktadır.

Dükkan İlaçlama

İş yeri ilaçlama, son derece hassas davranılması gereken bir konudur. Çünkü, iş yerlerinde görülen haşereler, özellikle satış yapan ve gıda üzerine hizmet veren kurumlar için çok ciddi bir tehdittir. Hem kamu sağlığını tehlikeye atan, hem de firmanın itibarını sarsan bu durum, ortadan kaldırılmadığı halde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur. Öyle ki; alışveriş yaptığı dükkanda ya da yemek yediği restoranda haşereyle karşılaşan bir müşteri, oraya bir daha adımını atmayacak, üstelik teknoloji çağında olmanın verdiği güçle bu durumu çok geniş kitlelere duyurarak firmanın potansiyel müşterileri de kaybetmesine sebep olacaktır. Dükkanda hiç haşere olmasa ve o haşere dışarıdan gelmiş olsa bile firmanın itibar kaybına uğramasına yetecektir. Bu nedenle, böyle bir durum yaşanmadan önce gereken önlemler alınmalı, alanında uzman bir firma ile anlaşarak dükkan ilaçlama ve iş yeri ilaçlama uygulamaları yönetmeliğe uygun biçimde gerçekleştirilmelidir.

Dükkan İlaçlama Nasıl Olmalıdır?

Dükkan ve iş yerlerinde, ürün satışı yapılıyorsa satılan ürünlerin kaldırılmasına gerek yoktur ancak, raf ve dolapların arkaları mutlaka ayrıntılı biçimde ilaçlanmalıdır. Paketlerde haşerelerin sebep olduğu bir tahribat, kirlenme ya da dışkı bırakılma durumu varsa, bu ürünler kesinlikle müşteriye satılmadan imha edilmelidir. Bunun dışında, depo ve kullanılmayan alanlar mutlaka kontrol edilmeli ve haşere yuvalanması olup olmadığı belirlenmelidir. Bir haşere varlığı söz konusu ise ilaçlama firmasına bildirilmeli, bu alanda haşerelerin girip çıkabileceği çatlak ya da delik varsa buralar mutlaka onarılmalıdır. Dükkan ilaçlama ve iş yeri ilaçlama esnasında, ürün ve eşyaların yerini değiştirmek ya da ortadan kaldırmak da şart değildir. Yalnızca gıda ürünlerinin kapatılması ve mutfak eşyalarının saklanması gerekmektedir. İşlemin ardından, ilacın etki edebilmesi için alan bir süre kapalı tutulmalıdır. Bu sürenin sonunda dükkanınızı havalandırıp gününüze kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir